Bestetester.no

Beste isbadekar

Beste isbadekar

Isbading i et isbadekar har blitt stadig mer populært som en helse- og velværetrend. Å bade i iskaldt vann i korte perioder kan bidra til å redusere muskelbetennelse, forbedre blodsirkulasjonen, og fremme raskere restitusjon etter fysisk aktivitet.

Et isbadekar er et spesialdesignet kar for isbading, som du kan fylle det med iskaldt vann for å nyte fordelene med kald terapi. Det brukes ofte til restitusjon etter trening, forbedring av blodsirkulasjon og for å bedre den mentale helsen.

Isbadekar kommer i forskjellige størrelser og materialer, fra sammenleggbare plastkar til mer solide versjoner av stål eller plast med god isolasjon for å holde vannet kaldt. Med et dedikert isbadekar kan du ta et isbad hjemme hele året, akkurat når du måtte ønske.

Fordelene med å isbade

Det er bevist at det er mange helsefordeler med å isbade jevnlig, og gjør du det ofte vil du raskt bli vant til det kalde vannet. Isbad kan bidra til å redusere muskelsmerter og betennelser i kroppen og skal være spesielt bra etter trening, siden det kan fremme raskere restitusjon.

Kulden fra vannet vil også trekke sammen blodkarene, noe som igjen kan bidra til bedre sirkulasjon når de utvider seg igjen. Isbading kan gi en mental boost, forbedre konsentrasjonen og redusere stress, samtidig som det kan bidra til å styrke kroppens naturlige immunforsvar. Isbading kan for mange bidra til at man frigjør endorfiner som forbedrer humøret og reduserer angst.

Hero isbadekar

Hero isbadekar er perfekt for deg som vil bedre helsen med jevnlig isbad. Hero er laget av holdbart nylon materiale som er CE-merket og kommer med Cold Reef teknologi med et integrert skumlag som sørger for at temperaturen på vannet er kaldt fra start til slutt. Isbadekaret er oppblåsbart, portabelt og romslig, og kommer med et to-lags termolokk.

Dette isbadekaret har en høyde på 70 cm som gjør at de fleste kan sitte godt i det kalde vannet. Badekaret har en vannkapasitet på 350 liter og kan veie hele 420 kg når det er fylt. Isbadekaret er utstyrt med et innvendig isolert termisk lag og hudvennlig PVC-belegg. Karet passer for personer helt opp til 210 cm i høyden.

Hero isbadekar er det bredeste karet på markedet og kommer med justerbart trekk, nakkepute og robuste støtteben. Karet har også avløpsrør for enkel tømming av vann.

Bredeste karet på markedet
70 cm høyt
Justerbart trekk
Kommer med termolokk
Har avløpsrør
Kommer med nakkepute
Sett med robuste støtteben
Portabelt
Lite å utsette på dette isbadekaret

Dette bør du tenke på når du skal kjøpe isbadekar

Det finnes litt du bør vurdere før du kjøper et isbadekar. For best bruk bør det være portabelt slik at du kan bruke det når du vil og hvor du vil.

  1. Størrelse: Sørg for at karet har nok plass slik at det er komfortabelt å bruke.
  2. Materiale: Velg et slitesterkt materiale som tåler hyppig bruk.
  3. Isolasjon: God isolasjon er viktig for å holde vannet kaldt lenger.
  4. Mobilitet: Noen isbadekar er sammenleggbare og enkle å oppbevare eller flytte.
  5. Vannavløp: Sørg for at karet har et enkelt avløpssystem for enkel tømming og rengjøring.

Isbade hele året?

Du kan isbade hele året, men forholdene vil variere avhengig av temperaturen ute. Om vinteren kan du også isbade i naturlige vannkilder som er dekket av is, men har du ikke tilgangen til vann i nærheten vil et isbadekar være perfekt.

Du kan også isbade om sommeren om du ønsker det. Da fyller du isbadekaret med is for å oppnå samme effekt. Å isbade regelmessig, uavhengig av årstid, kan bidra til å øke kroppens toleranse for kulde og gi de samme helsefordelene året rundt.

Montering av et isbadekar

Et oppblåsbar og portabelt isbadekar er enkelt å sette sammen og tar ikke lange tiden.

  1. Velg plassering: Finn et flatt og stabilt underlag, helst utendørs eller i et godt ventilert område.
  2. Blås opp karet: Bruk en pumpe (elektrisk eller manuell) for å blåse opp karet.
  3. Fyll med vann: Bruk en hageslange eller annet vannkilde for å fylle karet.
  4. Legg til is: For kaldt vann, tilsett isblokker eller isposer til ønsket temperatur.
  5. Avløp: Sørg for at karet har et praktisk avløp for tømming etter bruk.

Ulemper ved isbading

Isbading er ikke for alle og det kan være greit å vite litt om hva du bør tenke på før du senker deg ned i iskaldt vann. Isbading kan være farlig for deg som har hjerteproblemer. Kulde kan påvirke både blodtrykk og puls. Oppholder du deg for lenge i kaldt vann kan du utsettes for hypotermi som er farlig nedkjøling av kroppen. I tillegg er det kaldt å isbade og det kan føles fryktelig ubehagelig i starten, men gjør du det jevnlig vil du bli vant til det.