Bestetester.no

Best i test tursko dame

Hvilke tursko dame er best i test? (Oktober 2024)

Høsten er en perfekt tid for tur i skog og mark, enten du vil plukke bær og sopp eller bare nyte naturen og de vakre fargene. Er du en av dem som liker å gå tur i skogen eller på fjellet bør du ha et par gode tur-og fjellsko. Gjerne noen du også kan hive på deg når du skal en kjapp tur ut med hunden. Vi har sett på flere ulike tursko modeller til dame og vurdert fordeler og ulemper med de ulike skoene slik at det skal bli enklere for deg å finne det perfekte paret.

Det er flere ting å tenke på når du skal investere i et par med tursko til dame. Vi har sett på hvilke tur-og fjellsko som er best i test slik at det skal bli enklere for deg å velge de turskoene som passer best til deg og ditt behov.

Dette bør du se etter når du skal kjøpe tursko

  • Anmeldelser: Trustpilot reviews, tester og andre anmeldelser av produktet.
  • Grep: Går du mye i skog og mark bør du ha tursko med godt grep.
  • Støtte: Sjekk at turskoene gir god støtte der du trenger det.
  • Egenskaper: Sjekk om skoene er vanntette og puster.
  • Pris: Tenk over hvor mye du vil legge i et par med tursko.
  • Komfort: Sørg for at skoene sitter godt og er komfortabel.

Beste tursko dame tilbud i 2024

Leter du etter gode tursko og lurer på hvilke som passer for deg? Vi har sett på noen av de beste turskoene på markedet slik at det skal bli så enkelt som mulig å finne den modellen som passer best til deg og ditt bruk.

1. Tind Mid GTX tursko– Best i test tursko

5 Stjerner
Rask levering
100 dagers åpent kjøp

Tind Mid GTX tursko er en perfekt allroundsko som passer til både herre og dame. Den er lav på skaftet og myk og behagelig på. Tind Mid GTX tursko er vanntett og kommer med Gore-Tex membran. Skoen passer for alle typer terreng, samt at den har en varmebehandlet EVA-såle for god komfort. Yttersålen er utstyrt med Hypergrip som gir godt grep på alle typer underlag, også der det er både vått og steinete.

Med Tind Mid GTX tursko får du en god sko som sitter godt på foten. Du trenger heller ikke å gå inn skoen før du skal på tur. Den passer til lette turer i skog og mark, samt til hverdagsbruk. Den kan brukes hele året, men passer best når det ikke er for kaldt.

God allround sko
Til herre og dame
Lavt skaft
Passer til alle typer terreng
Vanntett
Gir godt grep
Sitter godt på foten
Litt kald på vinteren

2. Treksta X-mount GTX – Beste premium tur-og fjellsko

5 Stjerner
Rask levering
100 dagers åpent kjøp

Treksta X-mount GTX er en turstøvel i skinn med Gore-Tex membran som gjør den vannavisende. Skoene går til litt over ankelen og har god passform. Den har et forsterket område rundt tåpartiet som sørger for at området på skoen er ekstra beskyttet og svært slitesterkt. Treksta X-mount GTX er solid og utstyrt med IST-dempesystem i sålen som gir god støtte og som sitter godt, også på ujevnt terreng som i skogen.

Treksta X-mount GTX har såle i memory foam, noe som sørger for ekstra komfort for føttene, spesielt på lengre turer. Skoen er også konstruert med unik teknologi som forhinderer gnagsår. Yttersålen på turstøvelen har Ice-lock system som er med på å forhindre friksjon mot underlaget.

Dette er en turstøvel med bred passform og snøring slik at du enkelt kan justere passerformen. Treksta X-mount GTX kan brukes hele året og under de fleste forhold

Gore-Tex membran
Bred passform
Nubuck-skinn for ekstra slitestyrke
Snøring for justering av passformen
Støtdempende IST-mellomsåle
Icelock-system i yttersåle
Passer til de fleste underlag
Sitter godt på foten
Lite å utsette på denne skoen

3. Treksta Onyx 8” GTX- Beste høye tur-og fjellsko

5 Stjerner
Rask levering
100 dagers åpent kjøp

Treksta Onyx 8” GTX er en solid turstøvel med bred passform som er laget i nubuck-skinn og med innebygd Gore-Tex membran. Søvlene er 100 prosent vanntette samtidig som all fuktighet fra foten enkelt ventileres ut for maks komfort. Her er også tådelen forsterket slik at du får en ekstra holdbar turstøvel.

Treksta Onyx 8” GTX er en høy modell med snøring og du kan stramme støvelen både på forfoten og på ankelen. Dette er en turstøvel med godt grep også på glatte underlag. Turstøvelen har i tillegg fire ulike støtdempende soner som gjør den fulldempet samtidig som du kan bruke den på både harde og myke underlag.

Gore-Tex-membran
Bred passform
Laget i nubuck-skinn
Fukttransporterende
Yttersåle i naturgummi
Støtdempende
Snøring for justering av passform
Vanntett
Kostbar

4. Smia tursko – Beste pris tursko dame

4 stjerner
Rask levering
100 dagers åpent kjøp

Trenger du en enkel og prisvennelig tursko så er denne for deg. Smia tursko er en høy modell som er vanntett og passer til bruk i skog og mark, samt til hverdagsaktiviteter. Turskoen er myk og kommer med snøring, i tillegg har den en innersåle av memory foam som sørger for at skoen former seg etter foten.

Smia tursko har en grov yttersåle som sørger for et godt grep på de fleste typer underlag. Den veier lite og er god på foten.

Prisvennlig
Vanntett
Dekker ankelen
Snøring
Behagelig passform
Såle med godt grep
Passer best til enkle turer og hverdagsbruk

5. Blokktind fjellsko – Beste design tursko dame

5 Stjerner
Rask levering
100 dagers åpent kjøp

Blokktind fjellsko er en stabil og solid tursko med et klassisk design. Den er ankelhøy og passer til turer i skog og mark, samt til hverdagsaktivteter hele året. Den er vanntett, med god gripeevne og er utstyrt med refleksdetaljer for god synlighet for mørke kvelder.

Blokktind fjellsko gir god støtte rundt ankelen for vanskelig terreng samtidig som den sitter behagelig på foten. Yttersålen er utstyrt med kraftig mønsterdybde som sørger for et godt grep på de fleste underlag enten det er på ujevnt terreng eller asfalt. Denne fjellskoen har også et forsterket tåparti og hælkappe for lang holdbarhet.

Vanntett
God gripeevne
Stabil såle
Støtter godt rundt ankelen
Kommer med refleksdetaljer
Forsterket tåparti og hælkappe
Kostbar

Hva er en tursko?

En tursko er en sko spesielt designet for gåturer i naturen, som på stier, skog, og fjell. Tursko er laget for å gi komfort, beskyttelse, støtte og grep på varierende terreng, fra lett skogsterreng til mer kuperte fjellområder. Tur-og fjellsko kan brukes både til lengre og kortere turer, samt ulike hverdagsaktiviteter-hele året.

Viktige egenskaper ved tursko til dame

Når du skal kjøpe tursko til dame er det et par ting du bør tenke på. Først og fremst er det viktig å tenke gjennom komforten. Lite er verre enn sko som ikke sitter godt. Gode tursko bør være godt polstret for god komfort, samt at de bør sitte godt.

Sålen bør være designet for å gi godt feste på de fleste underlagt. Slik som våte stier, steiner, og røtter, men de bør også ha et godt grep på asfalt.

Mange tursko er vanntette eller vannavstøtende slik at føttene er beskyttet mot regn og gjørme, samtidig som de tillater fuktighet fra føttene å slippe ut. Sørg for at turskoen du velger har disse egenskapene slik at turen blir mest mulig fornøylig.

En fleksibel tursko passer godt for deg som liker å være mye ute i skog og mark. En god tursko bør være lett og fleksibel, samtidig som den gir moderat støtte til foten og ankelen. Skal du gå mye i fjellet bør du vurdere en fjellsko som ofte har stive såler og kraftig ankelstøtte.

Bruksområder

Både tur-og fjellsko kan brukes i fjellet. Skal du på krevende fjellturer bør du ha en stiv fjellsko, mens du kommer langt med en god tursko for mindre krevende turer. Både tur-og fjellsko for dame bør ha ankelstøtte og gode såler for godt grep og beskyttelse av ankelen.

Dette bør du tenke på når du skal kjøpe tur-og fjellsko

Når du skal velge tur- eller fjellsko til dame, er det flere faktorer å tenke på for å sikre komfort, støtte og beskyttelse på turer i fjellet eller naturen.

Type tur

  • Dagsturer i lett terreng: Lettere tursko med god fleksibilitet og pusteevne kan være nok.
  • Fjellturer eller flerdagers turer: Du bør se etter fjellsko med mer støtte, solid såle og vannavstøtende egenskaper for å tåle steinete og ulendt terreng.

Ankelstøtte

  • Høye fjellsko gir god ankelstøtte, noe som kan være viktig for bratte, steinete eller ujevne stier.
  • Lave tursko er lettere og mer fleksible, passer for lettere terreng hvor det ikke er behov for like mye støtte.

Materiale

  • Lær: Holdbart, vannavstøtende og tilpasser seg foten over tid. Krever noe vedlikehold.
  • Syntetiske materialer: Lette og tørker raskere, men kan være mindre holdbare enn lær.
  • GORE-TEX eller annet membran: Sørger for at skoene er vanntette, samtidig som de tillater foten å puste.

Såle

  • Vibram-såle eller lignende gir godt grep på forskjellige overflater.
  • Se etter en stiv såle for stabilitet på steinete eller kupert terreng.

Passform

  • Prøv alltid skoene med de sokkene du planlegger å bruke på tur. Det er viktig å ha nok plass til tærne, men skoene skal ikke være for store, da det kan føre til gnagsår.
  • Sørg for at hælen sitter godt i skoen for å unngå friksjon.

Vekt

  • Lettere sko kan gjøre turen mer behagelig, spesielt på lengre turer, men de tyngre modellene gir ofte bedre støtte og beskyttelse i krevende terreng.

Ventilasjon

  • Om du skal på turer i varmere klima, kan sko med god ventilasjon være en fordel. Fjellsko med gode ventilasjonsegenskaper vil tillate bedre luftstrøm, noe som reduserer svette og forbedrer komforten.

Kjøpe tursko på nett

Vurderer du å kjøpe tursko til dame på nett? Da bør du velge en nettbutikk som har god kundeservice og muligheten for fri retur. Fordelen med å kjøpe tursko på nett er at du kan returnere skoene hvis de ikke passer eller de ikke står til forventningene. Husk å sjekke ut tidligere erfaringer fra andre kjøpere. Det vil gjøre det enklere for deg å finne de perfekte turskoene.