Bestetester.no

Best i test vannkoker

Hvilken er best i test vannkoker? (Oktober 2024)

Vi introduserer best i test vannkoker 2024! En vannkoker er en praktisk innretning å ha på kjøkkenet ditt. Den varmer opp vann til både te, kaffe og matlagning slik at du kan spare deg for tid og strømbruk. Med en vannkoker kan du varme opp vann til kokepunktet når du skal lage mat så slipper du å vente på at vannet skal koke opp på komfyren, noe som ofte kan ta ekstra langt tid. En vannkoker bør være enkel å bruke, og gjerne komme med dobbelt isolerende vegger og et kalkfilter. En vannkoker passer perfekt både hjemme, på hytta og i campingbilen, siden de er enkle og ta med.

Det er et bredt utvalg av vannkokere tilgjengelig på markedet og det kan være utfordrende å finne den vannkokeren som passer best for deg. Når du skal velge en vannkoker må du vurdere alt fra størrelse og design til materialer og funksjoner.

For å hjelpe deg med å navigere i jungelen av alternativer, har vi hatt en omfattende gjennomgang av de beste vannkokerene på markedet. Vi har vurdert alt fra kvalitet og isolering til brukervennlighet og verdien du får for pengene.

Dette bør du vurdere når du skal kjøpe en vannkoker

  • Anmeldelser: Sjekk Trustpilot reviews, tester og andre anmeldelser av produktet.
  • Pris: Hvor stort budsjett har du?
  • Størrelse: Hvor stor vannkoker trenger du ?
  • Design: Velg et design som passer inn hos deg.
  • Brukervennlighet: Er vannkokeren enkel å bruke ?

Beste tilbud vannkoker i 2024

Lurer du på hvilken vannkoker som passer best for deg? Vi har sett på markedets beste vannkokere og gått gjennom fordeler og ulemper mellom de utvalgte modellene for å gjøre det så enkelt som mulig for deg når du skal velge deg en vannkoker.

1. Graef Vannkoker – Best i test vannkoker

best i test vannkoker
5 Stjerner
365 dagers åpent kjøp
Rask levering

Graef vannkoker er en kraftfull og stilig vannkoker som koker opp vann til kaffe og te, raskt og enkelt. Vannkokeren har en kapasitet på 1,5 liter, er enkel å både fylle opp og helle fra. Designet er stilrent med skinnende akryl på utsiden og rustfritt stål på innsiden. Graef vannkoker ser flott ut, og kommer i flere ulike farger slik at du får den vannkokeren som passer best inn på ditt kjøkken.

Vannkokeren har en sylinderformet helletut og lokket åpnes med hjelp av en knapp. Den har en av og på knapp, samt en indikatorlampe og et avtagbart kalkfilter som er enkelt å rengjøre

Graef vannkoker er enkel å betjene, samt at den er trygg og sikker. Den har overopphetings-og tørrkokingsbeskyttelse, samt at den slår seg av automatisk når kokeren løftes fra sokkelen. Dermed er du sikret at du hverken ødelegger vannkokeren eller utsetter husholdingen for fare ved at den kan ta fyr hvis du skulle være litt uoppmerksom.

Solid
Flott design
God kapasitet på 1,5 liter
Innvendig beholder og kalkfilter i rustfri stål
Finnes i flere farger
Enkel betjening
Sikker og trygg
Har ikke justerbare temperaturer

2. KitchenAid Artison Vannkoker – Beste premium vannkoker

4,9 Stjerner
365 dagers åpent kjøp
Rask levering

Vannkokeren fra KitchenAid er virkelig en fryd for øyet. I et flott design, med høy kvalitet og muligheten for flere ulike farger blir denne garantert et blikkfang på kjøkkenet. KitchenAid vannkoker har en kapasitet på 1,5 liter og er utstyrt med dobbeltvegg som gir en fantastisk isolering. Vannet holder seg varmt en god stund samtidig som lydnivået reduseres. Den doble isoleringen gjør også at vannkokeren er kald ved berøring.

KitchenAid vannkoker har justerbar temperatur fra 50 til 100 grader, dermed kan du varme opp vann til drikke og/eller lage kokende vann for matlagning. Vannkokeren fra KitchenAid har også temperaturmåler som viser gradene på vannet, også når den ikke står på strømsokkelen.

Utstyrt med dobbeltvegg
Justerbar temperatur
Kommer med temperaturmåler
Flott design
Kommer i flere farger
Kapasitet på 1,5 liter
God isolering
Kommer uten kalkfilter

3. Smeg Vannkoker – Beste retro vannkoker

5 Stjerner
365 dagers åpent kjøp
Rask levering

Vannkokeren fra Smeg kommer i et populært retro 50-talls design hvor du kan velge mellom flere ulike farger, noe som gjør at du er garantert å finne en som passer perfekt til ditt kjøkken. Smeg har med tiden blitt et utrolig populært merke innen alt av kjøkkenutstyr og kjøkkenmaskiner, og det er det en grunn for. Designet er fantastisk, kvaliteten er god og brukervennligheten er perfekt.

Denne vannkokeren rommer opp til 0,8 liter med vann og er dermed mellomstor i størrelsen. Den har med sine 1400 watt rask oppvarming, perfekt når du har litt knapt med tid. Smeg vannkoker slår seg av automatisk når temperaturen har nådd 100 grader. Foten på vannkokeren kan snus 360 grader som gjør den enkel å manøvrere rundt. Den er også utstyrt med sklisikre føtter som gjør at den står stødig.

Stilig 50-talls design
Varmer opp vanner raskt
Sklisikre føtter
Kommer i flere farger
Kan snus 360 grader
Slår seg av automatisk
Rommer 0,8 liter
Kommer uten kalkfilter
Har ikke justerbar temperatur

4. Stelton Emma Vannkoker – Beste design vannkoker

Gode tilbakemeldinger
365 dagers åpent kjøp
Rask levering

Emma-serien er en prisvinnende serie fra Stelton som nå har kommet med en ledningsfri vannkoker. Du kan ta den med på tur og du kan ha den på kjøkkenbordet eller på kjøkkenbenken. Emma vannkoker har et tidløst design og passer inn i de fleste hjem, og den kommer i flere ulike farger.

Emma vannkoker er laget i stål, mens håndtaket er laget av bøktre. Den har isolerende dobbeltvegg som gjør at den holder lenge på varmen, uten å føles varm på utsiden. Vannkokeren har en base som kan roteres 360 grader og kommer med en smart funksjon, hvor den overskytende ledningen kan rulles opp og innunder foten.

På Emma vannkoker er varmeelementet skjult og den kommer med et avtagbart kalkfilter. Vannkokeren rommer 1,2 liter vann, men du kan koke mindre mengde vann også. Den kommer med en sikkerhetsfunksjon som gjør at den ikke vil tørrkoke hvis du skulle ha i for lite vann. Vannkokeren slår seg av automatisk

Flott design
Kommer i flere farger
Har kalkfilter
Ledningsfri
Isolerende dobbeltvegg
Holder lenge på varmen
Rommer 1,2 liter vann
Bruker litt lang tid på å varme opp full mengde vann

5. Severin Vannkoker- Beste pris vannkoker

4,8 Stjerner
Bra pris
365 dagers åpent kjøp

Ser du etter en vannkoker som hverken er stor eller kostbar? Da er denne for deg. For 400 kroner får du en liten og enkel vannkoker som varmer opp 0,5 liter vann av gangen. Selv om dette er en relativt rimelig vannkoker har den faktisk fått 4,8 stjerner av flere fornøyde brukere.

Severin vannkoker er stilig og kompakt og laget i glass og rustfritt stål. Den er enkel å oppbevare, passer fint på kjøkkenbenken og gjør jobben sin, til gangs. Vannkokeren fra Severin har en effekt på 1100 watt og kommer med skjult varmeelement. Den er enkel å helle i fra, har automatisk av-funksjon, samt at den står stødig på underlaget.

Kompakt og stilfull vannkoker
Automatisk av/på funksjon
Laget i glass og rustfritt stål
God pris
Står stødig på alle underlag
Praktisk, men kanskje litt liten
Har ikke kalkfilter

Hva er en Vannkoker?

En vannkoker er et elektrisk apparat som raskt varmer opp vann ved hjelp av et elektrisk varmeelement. Moderne vannkokere er som regel utstyrt med termostater som slår av apparatet automatisk når vannet når kokepunktet, noe som sikrer både sikkerhet og energieffektivitet. De kommer i ulike størrelser, design og med forskjellige funksjoner, som temperaturkontroll og hold-varm-funksjoner.

Fordeler med en vannkoker

En av de største fordelene med vannkokere er hvor raskt de koker opp vann. Sammenlignet med en kokeplate, som bruker tid på å varme opp både platen og vannet, kan en elektrisk vannkoker oppnå samme resultat på halve tiden. Dette gjør dem ideelle for travle morgener eller når du trenger varmt vann raskt.

Vannkokere er designet for å være ekstremt energieffektive. De bruker kun energi til å varme opp den mengden vann du trenger, i motsetning til en kokeplate hvor mye av varmen kan gå tapt til omgivelsene. Dette direkte oppvarmingssystemet reduserer energiforbruket og kan hjelpe med å redusere strømregningen.

For deg som elsker kaffe og te kan riktig vanntemperatur være avgjørende for den beste smaken. Mange moderne vannkokere lar deg velge forskjellige temperaturer for ulike typer te eller kaffe, noe som sikrer perfekt temperatur hver gang.

En god vannkoker kommer med innebygde sikkerhetsfunksjoner som automatisk avstenging og tørrkokingbeskyttelse. Dermed er vannkokere ofte tryggere å bruke enn å koke vann på en kokeplate, hvor man lett kan glemme kjelen og risikere brann.

Siden en vannkoker er kompakt i størrelse og kun trenger en strømkilde, er de ekstremt portable. Dette gjør dem perfekte for bruk på kontoret, hjemme eller på tur.

Velge riktig vannkoker

Når du skal velge en vannkoker, bør du vurdere kapasiteten, hastigheten på oppvarming, og hvilke ekstra funksjoner som kan være nyttige. Noen modeller tilbyr filtre for å redusere kalkoppbygging, noe som kan være nyttig i områder med hardt vann. Design og estetikk kan også spille en rolle, med alt fra moderne til retro-design.

Vannkokere er en praktisk og energieffektiv måte å koke vann på, og tilbyr både hastighet og sikkerhet som overgår tradisjonelle metoder.

En av de mest viktige tingene å tenke på når du kjøper en ny vannkoker, er modellen du velger. Det finnes mange forskjellige typer på markedet, og det er viktig å finne den som passer best til dine behov. To store faktorer som ofte påvirker valget, er prisen og hvor godt vannkokeren holder på varmen.

Når du har funnet en modell du liker, er det lurt å lese anmeldelser for å se hvor lenge den kan holde på varmen. Noen vannkokere kan holde vannet varmt i flere minutter, noe som kan være en stor fordel. For mange forbrukere er dette et av de mest viktige kriteriene. Å finne en vannkoker som er både effektiv og rimelig i prisen, er nøkkelen til en god kjøpsopplevelse.