Bestetester.no

Best i test vaffeljern

Hvilket vaffeljern er best i test? (Oktober 2024)

Finn hvilket vaffeljern best i test i 2024! Er det noe nordmenn elsker så er det nettopp vafler, og et vaffeljern er ikke kun et vaffeljern. Vaflene skal være godt stekt med sprøe kanter og serveres lune. Like sikkert som at våren kommer på et eller annet tidspunkt, er det at vaffeljernet er et yndet kjøkkenredskap på alt fra søndager etter spaserturen til påske og 17. mai. Vafler er like vanlig gjennom vår og sommer som ribba er til jul.

Det er ikke mange kafeene som ikke serverer vafler, og det er ikke uten grunn. Disse smakfulle hjertene kan serveres med alt fra syltetøy til iskrem og brunost. Her er det nesten bare fantasien som setter grenser. Med et vaffeljern i hus har du alltid noe å servere når du får uventede gjester eller når du har lyst på noe ekstra godt.

For å få smakfulle og sprø vafler trenger du et vaffeljern. De kommer både som single og doble og det finnes en hel del å velge mellom. Vi har derfor laget en oversikt over de beste single og doble vaffeljernene, i tillegg til at vi også har tatt en kikk på funksjoner, pris og brukervennlighet.

Dette bør du se etter når du skal kjøpe et vaffeljern

  • Anmeldelser: Trustpilot reviews, tester og andre anmeldelser av produktet.
  • Pris: Hvor mye skal du betale for et vaffeljern?
  • Størrelse: Hvor stort jern trenger du?
  • Funksjoner: Hvilke funksjoner har du bruk for?

Beste vaffeljern tilbud i 2024

Det er ikke uten grunn at vaffeljern er så populære og du finner et vaffeljern i nesten alle hjem. De steker deilige vafler i ulike størrelser og vi har sett på hvilke vaffeljern som er de beste. Både med tanke på brukervennlighet, størrelse og pris.

1. Wilfa Vaffeljern Joy- Vaffeljern Best i Test

vaffeljern best i test

5 stjerner
Rask levering
365 dagers åpent kjøp

Wilfa Joy blir ansett som testens vinner og har fem stjerner gjennom anmeldelser hos Bakeren og Kokken. Med dette vaffeljernet tryller du frem 10 smakfulle og sprø hjerter hver gang. Vaffeljernet er dobbelt og satt inn med et non-stick belegg som sørger for at vaflene løsner lett, og du trenger nesten ikke bruke smør.

Joy vaffeljern har fem temperaturinnstillinger slik at du kan bestemme om du vil ha myke eller sprø vafler. Vaffeljernet har også en signallampe som sier i fra når vaflene er ferdig stekt.

Joy vaffeljern er sammenleggbart slik at det tar lite plass i kjøkkenskapet, og det er enkelt å rengjøre. Designet er tidløst og moderne i en svart farge som passer inn på alle kjøkken. Joy kommer også med hele fem års garanti fra den dagen du kjøper det.

Dobbelt vaffeljern
Fem hjerter
5 års garanti
Non-stick belegg
Flere temperaturinnstillinger
Sammenleggbart
Tidløst og moderne
Kostbart

2. Åviken Vaffeljern Elegance – Beste premium vaffeljern

4,7 stjerner
Rask levering
Enkelt å bruke

Dette doble vaffeljernet fra Åviken er et populært vaffeljern som kan steke to plater med vafler av gangen. Her får du åtte perfekte stekte hjerter samtidig. Åviken Elegance vaffeljern er laget av rustfritt stål og aluminium, og er innsatt med et non-stick belegg på stekeplaten slik at du enkelt får nystekte vafler ut av jernet. Jernet er utstyrt med en effekt på hele 1600 watt og gir jevn stekevarme på alle hjertene. Her får du herlige sprø vafler uavhengig av tykkelsen på røra.

Åviken Elegance kommer med justerbar termostat slik at du kan få både sprø og myke vafler, alt etter som hva du liker best. Vaffeljernet bruker rundt syv minutter på å varmes opp og to minutter på å gjennomsteke vaflene. Det beste med dette jernet er at det er utstyrt med lydsignal som sier i fra når vaflene er ferdig stekt. Dermed slipper du å følge med på hver vaffel. I tillegg er håndtaket varmeisolert slik at du ikke brenner deg når du skal åpne og lukke vaffeljernet.

Når du er ferdig med å steke vaflene rengjør du jernet enkelt. Jernet lagres ved å plassere det på høykant i skapet, dermed sparer du plass. Dette vaffeljernet har alt du trenger og det er lite å utsette på det.

Varmeisolerende håndtak
Lager sprø vafler
Lydsignal når vaflene er ferdig
Non-stick belegg
Dobbelt vaffeljern
Justerbar termostat
Indikatorlampe
Litt kjedelig design

3. Wilfa WDWA-516 Dobbelt vaffeljern- Beste pris dobbelt vaffeljern

5 stjerner
Rask levering
365 dagers åpent kjøp

Med sin gode pris og gode varmeflate har dette doble vaffeljernet fra Wilfa blitt svært populært. Her kan du steke vafler helt uten smør uten at røren setter seg fast i jernet, alt takket være den gode non-stick overflaten. Wilfa vaffeljern steker fem hjerter i hver del og har et moderne design med fem ulike varmenivåer.

Du stiller selv inn temperaturen slik at du kan få akkurat de vaflene du liker best. Indikatoren på jernet skifter farge fra rød til grønn når det er klart til bruk og når vaflene er klare.

Det er lite som smaker bedre enn en vaffel etter en god tur eller i hyggelig selskap, gjerne en søndag. Og med et dobbelt vaffeljern lager du vafler dobbelt så raskt. Perfekt når du skal ha gjester og trenger å hive sammen noe i en fei.

Dobbelt vaffeljern
5 temperaturinnstillinger
Fem hjerter x 2
Steker uten smør
Non-stick belegg
Indikator med farge
Har ikke lydsignal

4. Wilfa WM-623B vaffeljern – Beste singel vaffeljern

4,7 stjerner
Rask levering
365 dagers åpent kjøp

For deg som ikke føler behov for et dobbelt vaffeljern så er dette jernet fra Wilfa et godt alternativ. Selv om dette er et singel vaffeljern får du seks smakfulle hjerter stekt akkurat så myke eller sprø som du ønsker. Dette single vaffeljernet er enkelt å bruke og du kan justere temperaturen ved å velge mellom hele syv ulike nivåer. Jernet kommer også med en signallampe som gir beskjed om når vaflene er ferdig stekt.

Wilfa WM har et kraftig varmeelement med en effekt på 1400 Watt. Dette sørger for at vaflene dine alltid blir jevnt og effektivt stekt. Jernet er praktisk utformet med luftspalter som leder den fuktige luften vekk fra vaflene når de steks slik at de blir både sprø og luftige.

Wilfa WM vaffeljern er utstyrt med termostat og har en oppsamlingskant som gjør at røren ikke renner over og ut av jernet. I tillegg har det stabile gummiføtter, samt en håndbeskyttelse som verner deg mot den varme dampen. Med dette jernet følger det også med en øse som måler perfekt mengde røre hver gang.

Jevn og effektiv steking
Syv varmeinnstillinger
Sprø vafler hver gang
Signallampe som signaliserer når vaflene er ferdig stekt
Steker seks hjerter
Står stødig på gummiføtter
Oppsamlingskant
Kraftig varmeelement
Termostat
1400 Watt
Har ikke lydsignal

5. OBH NORDICA Select- Beste pris singel vaffeljern

4,9 stjerner
Rask levering
365 dagers åpent kjøp

Trenger du et vaffeljern som ikke koster mer enn nødvendig? Da er dette vaffeljernet for deg. OBH Nordic Select singel vaffeljern har et klassisk design og passer perfekt inn i de fleste hjem, på hytta eller i bobilen.

Dette vaffeljernet har en praktisk størrelse og tar ikke store plassen i skapet. Det steker hele fem hjerter av gangen og du kan justere varmen ved hjelp av fem ulike nivåer. Jo sterkere varmere du bruker, jo sprøere vil vaflene bli. OBH Nordi Select har egen kontrollampe som sier i fra når jernet er klart til bruk. Vaffeljernet har også non-stick belegg som sørger for at røren ikke sitter fast når du steker vafler.

OBH Nordic har en ledningslengde på 1,2 meter og et varmeelement på 850 Watt. Jernet er enkelt å bruke og enkelt å rengjøre og du er sikret sprø og smakfulle vafler på et øyeblikk.

Justerbar temperatur
Klassisk design
Tar ikke stor plass
Steker fem sprø hjerter
Fem temperaturnivåer
Kontrollampe
Non-stick belegg
850 Watt
Ledning på 1,2 meter
Uten lydsignal

Vaffeljern

Vaffeljernet har en spesiell plass i mange norske hjem. Med et vaffeljern kan du lage alt fra knasende sprø vafler til myke fristelser. Vafler er enkelt å lage og serveres med alt fra syltetøy til krem, rømme og brunost. Disse hjertene passer perfekt å servere når du vil ha noe søtt godt og når du får gjester. Vafler går raskt og lage og så og si nesten alle liker vafler.

Historien om vaffeljernet

Vaffeljernets historie strekker seg tilbake til middelalderen, hvor de første versjonene ble brukt over åpen ild. Disse tidlige vaffeljernene var tunge, ofte smidd i jern og preget med intrikate mønstre. Vafler var en luksus, forbeholdt de rike og servert ved spesielle anledninger. Med tiden har vaffeljernet utviklet seg til det elektriske apparatet vi kjenner i dag, tilgjengelig for alle og en som en del av mange husstanders kjøkkenutstyr.

Ulike typer vaffeljern

Tradisjonelle vaffeljern lager de klassiske vaflene med det kjente rutemønsteret hvor hver vaffel er satt sammen av fire, fem eller seks vaffelhjerter. Disse vaffeljernene er enkle å både bruke og rengjøre. Vaffelrøren som brukes i ordinære vaffeljern er heller ikke spesielt kompliserte.

Belgiske vaffeljern lager tykkere vafler med dypere lommer og serveres ofte med frukt, smeltet sjokolade og iskrem. Belgiske vafler har en annen oppskrift enn ordinære vafler og lages ofte med alt fra øl til mineralvann. Røren må også stå å svelle en stund før du steker røren.

Det finnes også multifunksjonelle vaffeljern som har utskiftbare plater som lar deg lage alt fra sandwicher til vafler. Dette er også praktiske vaffeljern for den som ønsker å ha et jern som lager mer enn vafler.

Hvordan velge det perfekte vaffeljernet?

Det finnes en hel del vaffeljern å velge mellom og hvilket som passer best for deg kommer litt an på hva som er viktig for deg. Vil du lage flere vafler av gangen? Vil du ha store eller små vafler? Det trenger ikke være så komplisert å finne det ultimate jernet, men vi har funnet frem et par ting du bør tenke over.

Tenk på hvor mange vafler du vanligvis vil lage om gangen, og om du foretrekker tradisjonelle eller belgiske vafler. For enklest rengjøring og steking av vafler bør du velge et vaffeljern med non-stick belegg.

Velg gjerne et vaffeljern som lar deg justere temperaturen. Da får du bedre kontroll på vaflene, enten du vil ha dem myke eller sprø. For enkel kontroll på jernet bør du sørge for at det har indikatorlys og/eller lydsignal. Da vet du når jernet er varmt og når vaflene er klare.

Du bør også ta en kikk på størrelsen på vaffeljernet slik at du får plass til det i kjøkkenskapet. Noen jern kan stå eller legges sammen, slik at det tar minst mulig plass.

Vedlikehold

De fleste vaffeljern i dag er enkle å rengjøre. Tørk av jernet med en fuktig og tørr klut før du setter det på plass i kjøkkenskapet. Det kan fort komme litt fett på sidene av jernet og tørker du ikke av det så vil fettet legge seg i i hyllene i kjøkkenskapet.

Oppskrift på verdens beste vaffelrøre

Det finnes flere vaffelrøre oppskrifter å velge mellom, men vi har funnet en av de beste, som du garantert kommer til å få mye skryt for.

Dette trenger du:

  • 2 egg
  • 1 dl sukker
  • 2 dl skummet kulturmelk
  • 1 ½ dl melk
  • 1 dl vann
  • 350 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • ½ ts natron
  • ½ ts malt kardemomme
  • 125 g smeltet smør

Slik gjør du:

  • Start med å vispe sammen egg og sukker i en bolle og ha i 1,5 dl skummet kulturmelk.
  • Bland sammen de tørre ingrediensene i en annen bolle.
  • Bland de tørre ingrediensene sammen med vann, melk og smeltet smør. Bland godt.
  • Du har igjen 0,5 dl skummet kulturmelk og i den blander du inn natron. La natronen bruse ferdig i melken og ha deretter blandingen i vaffelrøren. Når natron blandingen er tilsatt skal du ikke røre stort mer, bare gi røren en lett omgang.
  • La røren svelle noen minutter før du steker vaflene i et varmt vaffeljern.
  • Avkjøl på rist.

Lykke til! Sjekk vår kjøkkenutstyrsside for mer produktinformasjon og anmeldelser