Bestetester.no

Best i test biopeis

Hvilken biopeis er best i test? (September 2024)

Det er uten tvil koselig med peis, men det er ikke alltid man har muligheten til å installere en vedfyrt peis. Da passer det perfekt med en biopeis. En biopeis er en moderne måte å ha en peis på, enten det er hjemme eller på hytta. Den bruker bioetanol som drivstoff, og i motsetning til en vedfyrt peis trenger du ikke pipeuttak for å kunne bruke den. En biopeis er enkel å installere og du gjør det raskt på egen hånd. Du får biopeiser i flere ulike modeller, både som moderne varianter og som tradisjonell peis. Men husk at en biopeis ikke varmer like godt som en vedfyrt peis, så den passer best for å gjøre det koselig.

Det er flere ting å tenke på når du skal investere i en biopeis. Vi har sett på hvilke modeller som er best i test slik at det skal bli enklere for deg å velge den biopeisen som passer best inn hos deg.

Dette bør du se etter når du skal kjøpe biopeis

  • Anmeldelser: Trustpilot reviews, tester og andre anmeldelser av produktet.
  • Romstørrelse: Velg en biopeis som er egnet for rommet du skal bruke den i.
  • Design: Velg den biopeisen som passer best inn hos deg.
  • Pris: Tenk over hvor mye du vil legge i en biopeis.
  • Enkel montering: Sørg for at biopeisen har enkel montering.

Beste biopeis tilbud i 2024

Leter du etter en biopeis og lurer på hvilken som passer deg? Vi har sett på noen av de beste biopeisene på markedet slik at det skal bli så enkelt som mulig for deg å finne den som passer best hos deg og til dine behov.

1. Cheyenne– Best i test biopeis

4,8 Stjerner
Rask levering
Prisgaranti

Cheyenne er en moderne versjon av den kjente og kjære vedovnen. Denne biopeisen er frittstående i et firkantet design og er utstyrt med glass på tre steder, slik at du kan se flammene uavhengig av hvor du ser ovnen fra. Under ovnen finner du to praktiske rom for oppbevaring.

Cheyenne biopeis bruker bioetonal som brensel og er virkelig flott å se på. Ovnen er frittstående og den trenger ingen pipetilkobling. Du monterer enkelt ovnen selv ved å sette på håndtaket på døren og plassere brannkaret inn i peisen. Husk å plassere ovnen med en avstand på 2 til 3 cm fra veggen.

Frittstående biopeis
Flott design
synlige flammer fra flere vinkler
Ovnen har to oppbevaringsrom
Bruker bioetanol som brensel
Trenger ingen pipetilkobling
Enkel montering
Kommer uten sikkerhetsglass

2. Cocoon Aeris – Beste design biopeis

4,8 stjerner
Prisgaranti
Rask levering

Cocoon Fires er en lekker biopeis som henges i taket. Med sitt runde design kommer denne garantert til å bli lagt merke til. Cocon Fires har en vekt på kun 24 kg som gjør at den uten problemer kan henge i fra nesten alle tak, enten det er hjemme eller på hytta. Cocoon fires kommer i flere flotte farger som sort, hvit og polert messing.

Biopeisen er røyfri og skaper en fantastisk effekt, hengende fra taket. Peisen kan henges både rett fra taket eller fra en skråvegg, det bestemmer du. Du kan også montere opphengsbeslag i flere rom slik at du kan flytte peisen rundt etter behov. Cocoon fires fås matt sort og i polert rustfritt stål.

Nydelig design
Røykfri biopeis
Kan henges fra de fleste tak
Kan også henges fra skråvegg
Kan flyttes fra rom til rom
Kommer i matt sort og polert rustfritt stål
Kostbar

3. Coalvilla- Beste premium biopeis

4,8 Stjerner
Rask levering
Prisgaranti

Coalvilla er en frittstående biopeis som er inspirert av den klassiske peisen og har et elegant og eksklusivt design. Den kommer med flotte utskjæringer og passer inn i både moderne og tradisjonelle hjem. Coalvilla er også designet med sort farge inne i selve peisen lik at at flammen får ekstra oppmerksomhet og synes godt.

En peis som bruker bioetanol som brensel gjør at peisen er lett å holde ren i tilegg til at den ikke produserer røyk. Coalvilla kommer med en brenner på 0,75 liter og den mengden kan brenne i hele 2,5 timer. Du kan plassere denne bipoeisen akkurat der du ønsker og den krever ingen montering eller pipeuttak.

Frittstående biopeis
Ekskluisvt design
Lett å holde ren
Produserer ikke røyk
Kan plasseres i alle rom
Krever ikke pipeuttak
Bør helst stå inntil en vegg

4. Ocean – Beste pris biopeis

4,8 stjerner
Prisgaranti
Rask levering

Biopeiser kommer i en mengde med varianter. Slik som denne som kan henge på veggen. Ocean er en biopeis for veggmontering og har et flott og tidløst design. Også her får du biopeis med sort bakgrunn slik at flammene synes ekstra godt.

Det er relativt problemfritt å holde denne biopeisen ren. Den produserer ikke sot, røyk eller aske så du kommer langt med en fuktig klut. Ocean kan plasseres i hvilket som helst rom i boligen og du monterer den enkelt selv. Den trenger ikke pipeuttak eller strøm.

Vegghengt biopeis
Flott og tidløst design
Bakgrunn som gjør flammene ekstra synlige
Lett å holde ren
Produserer ikke sot eller røyk
Trenger ikke pipeuttak
Kan plasseres på alle veggflater
Enkel montering
Enkel i utformingen

5. Nebraska hvit- Mest elegante vegghengte biopeis

4,8 Stjerner
Rask levering
Prisgaranti

Nebraska biopeis er en elegant vegghengt modell som er utformet med et tidløst design og passer inn i de fleste hjem. Denne biopeisen et utstyrt med et sikkerhetsglass som er montert foran, som er ekstra bra for de hjem som har barn og/eller kjæledyr.

Nebraska biopeis har flotte naturlige flammer som ser innbydende ut og synes ekstra godt mot den sorte bakgrunnen i peisen. Nebraska er enkel å rengjøre og du monterer biopeisen enkelt på egen hånd. Monteringsbraketter er inkludert, sammen med 1,5 liter brenner og slokkeverktøy.

Elegant modell
Tidløst design
Vegghengt
Kommer med sikkerhetsglass
Har naturlige flammer
Enkel å rengjøre
Trenger ikke pipeuttak
Må henge på vegg

Hva er en biopeis

En biopeis, også kjent som en bioetanolpeis eller en alkoholpeis, er en moderne peis som brenner bioetanol som drivstoff. Bioetanol er et fornybart brensel laget av biologisk materiale. Når bioetanolen brenner, avgir den vanndamp og CO2 i små mengder, uten røyk, lukt eller sot. Dette gjør biopeiser til et rent og miljøvennlig alternativ til tradisjonelle peiser som krever ved eller gass.

I dagens verden, hvor bærekraft og estetikk ofte går hånd i hånd, er biopeiser blitt en stadig mer populær løsning for dem som ønsker en miljøvennlig og elegant måte å varme opp hjemmet sitt på. Disse innovative peisene tilbyr en rekke fordeler som skiller dem fra tradisjonelle vedfyrte eller gasspeiser, og deres fleksibilitet gjør dem til et attraktivt valg for moderne boliger og livsstiler.

Fordeler med Biopeis

Biopeiser brenner ren bioetanol, noe som gjør dem til et bærekraftig valg for deg som er opptatt av miljøet. Siden biopeiser ikke produserer røyk eller sot, krever de ikke en skorstein for å ventilere utslippene. Dette gjør dem ideelle for leiligheter eller hjem uten pipe.

Biopeiser er ofte bærbare og kan plasseres nesten hvor som helst i hjemmet ditt, fra stuen til soverommet. Det kreves heller ingen komplisert installasjon for å sette opp en biopeis. De fleste modeller kommer ferdig montert og klare til bruk rett ut av esken.

I tillegg får du biopeiser i et bredt utvalg av stiler og design, slik at du kan finne en som passer perfekt til ditt hjem og din personlige stil.

Hvordan fungerer en biopeis?

Biopeiser består vanligvis av en brenner laget av rustfritt stål eller keramikk, som er fylt med bioetanol. Når brenneren tennes, antennes bioetanolen og produserer en flamme som gir varme og stemning. Mange biopeiser har også justerbare flammer og innebygd sikkerhetsfunksjoner som gjør dem trygge og brukervennlige.

Biopeiser har kommet langt siden de først ble introdusert på markedet, og deres popularitet fortsetter å vokse blant dem som søker en miljøvennlig og stilig oppvarmingsløsning. Enten du bor i en leilighet uten pipe eller ønsker å legge til et moderne preg på hjemmet ditt, kan en biopeis være det perfekte valget for deg.

Hva bør du tenke på når du skal kjøpe biopeis?

Når du skal kjøpe en biopeis, er det flere faktorer du bør vurdere for å sikre at du får en som passer til deg og ditt hjem. Alt fra hvilken størrelse du kjøper til hva slags design du velger vil ha en hel del å si, men også hvor stor varmekapasitet biopeisen har kan være en ide å sjekke ut.

Størrelse og Design

  • Størrelse: Velg en biopeis som passer til plassen du har tilgjengelig. Mål området nøye før du kjøper.
  • Design: Biopeiser kommer i ulike stiler og design. Velg en som passer til din innredning og smak.

Type Biopeis

  • Fristående: Kan plasseres hvor som helst i rommet og er lett å flytte.
  • Innebygd: Installeres i veggen eller i et møbel og gir en mer integrert look.
  • Vegghengt: Monteres på veggen og sparer plass på gulvet.

Kapasitet og Varmeeffekt

  • Kapasitet: Hvor mye bioetanol kan beholderen romme? Større beholdere gir lengre brenntid.
  • Varmeeffekt: Vurder hvor mye varme du trenger. Biopeiser gir ikke mye varme, så de er mest dekorative.

Sikkerhet

  • Sikkerhetstiltak: Sjekk om peisen har sikkerhetsfunksjoner som automatisk avstenging ved overoppheting eller tom beholder, samt om den har sikkerhetsglass.
  • Plassering: Sørg for at biopeisen plasseres på et trygt sted, borte fra brennbare materialer.

Brenseltype

  • Bioetanol: Sørg for at biopeisen bruker bioetanol av høy kvalitet, og at du har tilgang til påfylling.
  • Tilbehør: Se etter tilbehør som brenselkanne eller måleutstyr som kan være nyttige.

Installasjon og Vedlikehold

  • Installasjon: Noen biopeiser krever profesjonell installasjon, mens andre kan installeres enkelt selv.
  • Vedlikehold: Velg en modell som er lett å rengjøre og vedlikeholde. Sjekk hvordan du renser brennkammeret og holder peisen i god stand.

Kostnad

  • Budjett: Sett et budsjett og se etter biopeiser som gir best verdi for pengene innenfor dette beløpet.
  • Kostnader for brensel: Husk å ta med i beregningen kostnadene for bioetanol over tid.

Leverandør og Garanti

  • Kjøp fra en pålitelig leverandør: Velg en etablert leverandør med gode anmeldelser.
  • Garanti: Sjekk om det følger med garanti, og hva denne dekker.