Bestetester.no

Roborock S8 robotstøvsuger

Roborock S8 Robotstøvsuger

Det er ikke uten grunn at bruken av robotstøvsuger har eksplodert de siste årene. Den sørger for at du sparer både tid og energi og er perfekt for alle som setter pris på å bruke tiden på noe annet enn å støvsuge. En robotstøvsuger kommer ofte med både mopp og vask, i tillegg til at den støvsuger de fleste gulvflater i hjemmet. Du kan ha en robotstøvsuger både hjemme, på kontoret og på hytta, og sørger du for at den kommer med en brukervennlig app kan du styre robotstøvsugeren direkte fra telefonen.

Det finnes en hel del robotstøvsugere å velge mellom der ute og det kan føles vanskelig å finne akkurat den som passer for deg. Vi har derfor tatt en kikk på noen av de beste og mest populære modellene slik at det blir enklere å finne den robotstøvsugeren som passer best hos deg og din familie.

En av de mest populære modellene på markedet er Roborock S8 robotstøvsuger. Den har en god pris og har vist seg å fungere godt i hjem med både små barn og husdyr. S8 rengjør godt i dybden med en sugekraft på 6000 Pa og har gode børster. Den kan fint brukes på de fleste underlag som alt fra fliser og tregulv til tepper.

Navigasjon

Roborock S8 kommer med en av avansert navigasjonsteknologi som gjør at den navigerer seg enkelt rundt i hjemmet ditt. I tillegg registerer den ulike hindringer som sørger for at den hverken faller ned trapper eller surrer seg fast i ledninger. Mange robotstøvsugere kommer med et eget navigasjonssystem og Roborock S8 er intet unntak. Den bruker lasere og sensorer til å kartlegge hjemmet ditt og finner selv den beste ruten.

Den store fordelen er at den husker hvor den allerede har vasket og støvsugd slik at den ikke bruker unødvendig med tid eller strøm, samtidig som den effektivt fjerner alt av rusk og rask. S8 har også en egen app hvor du bestemmer alle innstillinger selv. Alt fra når og hvor den skal rengjøre til hvor langt den har kommet i arbeidet. Med appen kan du både starte og avslutte rengjøringen selv når du ikke er hjemme.

Fjerner alt av nye og gamle flekker

Noe av det man bør tenke på når man går til anskaffelse av en robotstøvsuger med mopp og vask er at den bør være sterk nok til å fjerne smuss og flekker, også de som har blitt liggende en stund. Roborock S8 kommer med såkalt VibraRise som skaper 3000 vibrasjoner i minuttet. Dette skal etter sigende gjøre robotstøvsugeren sterk nok til at den har en skrubbende effekt og dermed fjerner både nye og gamle flekker. Her skal det sies at den nye modellen Roborock S8 Pro Ultra gjør en enda bedre jobb på flekker i alle varianter, men så er også den modellen vesentlig mer kostbar enn Roborock S8.

Registrerer hindringer på egen hånd

Roborock S8 registrerer hindringer ved hjelp av blant annet infrarød bildeteknologi. Dette er med på å sørge for at den ikke setter seg fast hverken i ledninger eller mellom to rom. S8 har også innebygget Carpet Boost som gjør at den registrerer om den befinner seg på et teppe eller på et gulv, og vil justere sugeeffekten deretter. Moppen løftes automatisk slik at den ikke vasker teppene dine i tillegg. Er teppene dine høyere enn 4 mm kan den få litt utfordringer så det lønner seg å holde et øye med den i starten.

Rengjør i dybden

Roborock S8 er nok mest kjent for de gode og kraftige børstene. De rengjør i dybden og er effektive på store mengder smuss, pels og hår. Den har sterk sugegraft på hele 6000 PA som gjør den kapabel til å fjerne smuler og rusk som ligger dypt i tepper eller mellom sprekker.

Roborock S8 kommer med separat vann-og støvtank. Noe som gjør at du må bytte tank mellom vask og støvsuging. Dokkingstasjonen til denne modellen fungerer kun til lading og hverken tømmer støv eller fyller på vann, men med tanke på prisen er ikke dette en overraskelse.

Lang brukstid og brukervennlig

S8 er ikke høyere enn rundt 10 cm og kommer derfor som regel godt til under møbler. Den har opp til 180 minutters brukstid og går selv tilbake til ladestasjasjonen når den er tom for strøm. Husk å tømme støvbeholderen jenvlig slik at den alltid er klar for neste runde. Det kan være lurt å tømme den hver gang den har gjort jobben sin, men det kommer selvsagt an på hvor mye støv og bøss det er i boligen din.

Roborock S8 lager, som andre modeller, litt lyd når den er i bruk, men den er ikke på langt nær så støyende som en manuell støvsuger. Du kan fint ha en samtale mens robotstøvsugeren suser rundt og rengjør hjemmet ditt. Stiller du den inn til å gjøre rent mens du sover, vil du mest sannsynlig ikke bli forstyrret, men det kommer litt an på hvor lett du sover.

Denne robotstøvsugeren er enkel å sette opp, både med appen og de manuelle innstillingene. Du trenger ikke å være veldig teknisk anlagt for å få Roborock S8 i gang med rengjøringen. Du setter enkelt innstillingene i appen. Både hvor den skal rengjøre og hvor den skal la være, samt tid og styrke. Den kommer garantert til å spare deg for tid og energi og du kommer til å ha mye glede av den.

Sugekraft 6000 PA
Rengjør i dybden
Fungerer på alle typer gulv
Kommer med ladestasjon
Lang brukstid
Registrerer hindringer
Returnerer til ladestasjonen
Kommer med carpet boost
Kartlegger hjemmet
Fjerner nye og gamle flekker
Kunne vært bedre på vanskelige flekker
Separat støv-og vanntank


Hva er en robotstøvsuger?

En robotstøvsuger er en liten robot som er designet for å rengjøre gulv og tepper automatisk. Den bruker sensorer og navigasjonsteknologi til å bevege seg rundt i hjemmet ditt og suge opp smuss, støv og rusk. Med ulike børster og sugekraft fungerer den som en vanlig støvsuger, uten at du behøver å gjøre annet enn å sette den i gang.

Den rengjør alle gulvene i boligen din, helt på egen hånd, og er den perfekte hushjelpen. Ved hjelp av apper og forhåndsinnstilte rengjøringsprogrammer kan du enkelt planlegge rengjøringen av gulvene til når det passer deg. En robotstøvsuger i hjemmet sparer deg for tid og energi. Tid du kan bruke på noen du er glad i, istedet for å rengjøre.

Fordeler med en robotstøvsuger

En av de største fordelene med en robotstøvsuger er selvsagt at du slipper å ta mye av rengjøringen selv. Du må likevel regne med å bruke en manuell støvsuger i blant for å ta litt ekstra her og der, men den vil garantert spare deg for mye tid og irritasjon. Spesielt hvis du sørger for å la den gjøre jobben når du ikke er hjemme.

Et annet moment er inneklima. Vi vet at vi får bedre inneklima med et rent og støvfritt hjem, men det er ikke alltid like enkelt å gjennomføre i praksis. Dagene er fylt med ulike gjøremål og steder vi skal. Nettopp derfor er det veldig praktisk med en robotstøvsuger. Den sørger for at det meste av støv og bøss tas enten du er hjemme eller ei. De er også ofte utstyrt med et HEPA filter som igjen hjelper til med å bedre inneklima. En robotstøvsuger passer for alle typer familier, enten du er alene eller dere er flere, nettopp fordi den arbeider på egen hånd og sparer deg for en hel del arbeid.

Det har skjedd mye med teknologien siden den første robotstøvsugeren så dagens lys. De robotstøvsugerne du får i dag er betraktelig bedre enn de aller første modellene. Likevel finnes det noen faktorer som du bør vurdere før du bestemmer deg for hvilken robotstøvsuger som passer for deg.