Bestetester.no

Pizzaovn best i test

Hvilken pizzaovn er best i test? (Oktober 2024)

Er du en av de pizzaelskerne? Da bør du uten tvil investere pizzaovn best i test. Mange av oss baker pizza i ovnen og er fornøyde med den, men med en pizzaovn får du en pizza som er like smakfull som på en restaurant. Den store fordelen med en separat pizzaovn er at den tilbereder pizza med mye høyere temperatur enn hva en vanlig ovn kan gjøre. For perfekt stekt pizza bør varmen på ovnen nå en temperatur på mellom 400 og 500 grader.

For å gjøre valget så enkelt som mulig for deg har vi laget en oversikt over ulike pizzaovner med fordeler og ulemper, samt pris og funksjoner slik at du kan se hva de populære modellene har å by på.

Her finner du all informasjon du trenger om fem ulike pizzaovner. Vi har også tatt hensyn til anmeldelser og vurdert hvor mye du får for pengene når du skal investere i en pizzaovn.

Dette bør du se etter når du skal kjøpe pizzaovn

  • Anmeldelser: Trustpilot reviews, tester og andre anmeldelser av produktet.
  • Pris: Hvor stort budsjett har du?
  • Plass: Vurder hvor mye plass du har tilgjengelig på kjøkkenet eller uteområdet.
  • Drivstofftype: Avgjør om du foretrekker en vedfyrt, gassdrevet eller elektrisk ovn.
  • Funksjoner: Vurder hvilke funksjoner som er viktig for deg.

Best i test pizzaovn tilbud i 2024

Lurer du på hvilken pizzaovn som passer best for deg? Vi har testet markedets beste pizzaovner fra merker som Morsø, Wilfa, Witt, Panetti og Sage. Vi har gått gjennom fordeler og ulemper mellom de utvalgte modellene for å gjøre det så enkelt som mulig for deg når du skal velge deg en pizzaovn.

1. Morsø Forno – Best i test vedfyrt pizzaovn

pizzaovn best i test
5 Stjerner
Rask levering
Laget i støpejern

Er du en av dem som elsker en nystekt og sprø pizza? Da er denne for deg. Morsø Forno pizzaovn er en utrolig ovn som kan brukes ute og som virkelig sørger for å ta matlagningen din til et helt nytt nivå. Ovnen er produsert i danske Morsø sin populære støpejern. Morsø startet med produksjon av støpejern helt tilbake til 1853 og har vært veldig populært fra dag én. De har blant annet vært leverandør til Det kongelige Hoff i Danmark.

Morsø Forno er en perfekt pizzaovn med innebygget keramisk stein som gjør at denne pizzaovnen kan nå en temperatur helt opp til 500 grader. En god pizzaovn bør nemlig komme opp i en høy temperatur for å få det beste resultatet. Denne ovnen kan også brukes til å varmrøyke ulike ingredienser om du ønsker det. Du kan også lage nybakte brød. Du kan kjøpe et lokk som passer til ovnen slik at du kan dekke hele åpningen på ovnen.

Siden pizzaovnen til Morsø er laget av støpejern vil den få etter hvert få naturlig platina, men du kan ta ekstra godt vare på ovnen din ved å kjøpe med et overtrekk.

Laget i støpejern
Brukes ute
Kan brukes til varmrøykning
Tilbereder perfekt pizza
Rask oppvarming
Flott design
Vedfyrt pizzaovn
Må kjøpe tilbehør ved siden av
Koster en del

2. Witt Etna Rotante pizzaovn – Beste design pizzaovn

5 stjerner
Rask levering
Roterende pizzasteing

ETNA Rotante pizzaovn er helt unik med sitt utrolige design og roterende pizzastein. Den roterende steinen sikrer at pizzaen din blir perfekt stekt hele veien rundt, slik at du slipper å snu rundt på pizzaen mens den steker. Etna pizzaovn er utstyrt med fire stødige ben med gummiføtter som kan foldes inn hvis du vil ta den med på hytta eller lagre den. Med Etna Rotante får du ferdig stekt pizza med sprø bunn på under et minutt.

Den innovative ovnen fra Etna har en U-formet brenner, samt en brenner som varmer opp den roterende pizzasteinen fra undersiden. Ovnen går på gass og varmes opp til 500 grader i løpet av 18 minutter. For å få den beste pizzaen er hemmeligheten å steke på høy temperatur i kort tid. Med denne pizzaovnen er du sikret en sprø og smakfull pizza, akkurat som på restaurant.

Pizzaovn med gassbluss
0-500°C på mindre enn 15 minutter
Nybakt pizza på mindre enn 60 sekunder
Plass til stor pizza
Pizzasteinen roterer
Garantert sprø bunn
Kun tilpasset steking av pizza

3. Panetti Pizzetta Primo  – Beste premium pizzaovn

Best i test Tekguide
100 dagers åpent kjøp
5 års garanti

Pizzetta Primo er etter sigende en banebrytende elektrisk pizzaovn, med en maks temperatur på 500 grader. Med mulighet for å steke pizza på 500 grader er du sikret en sprø og smakfull bunn. Pizzetta Prima er utstyrt med infrarøde varmeelementer og doble varmeelementer som sikrer jevn varmefordeling og gir et perfekt resultat hver gang.

En av de store fordelene med denne elektriske pizzaovnen er den unike varmefordelingen som i tillegg til sprø bunn og perfekt stekt pizza også sørger for hele 60 % energisparing sammenlignet med varmeelementene i andre ovner.

Også her er pizzasteinen roterende som gjør at pizzaen stekes jevnt over det hele. Selv om du steker pizza på høy varme i Pizzetta Primo vil du likevel bevare den gode smaken i fyllet og osten. Med denne ovnen får du perfekt stekt pizza på to minutter, like smakfull som den pizzaen du kjøper på restaurant.

Roterende pizzaovn
Doble Infrarøde varmeelementer
0-500°C på mindre enn 20 minutter
Ferdigstekt pizza under 120 sekunder
Elektrisk pizzaovn
Alltid sprø bunn
Rask oppvarming
Kan brukes inne og ute
Åpning på 34 cm
Avtagbar dør
Pizzaspade inkludert
Kan kun steke pizza

4. Wilfa pizzovn – Beste pris pizzaovn gass

Gode tilbakemeldinger
Enkel å bruke
God pris

Hvis du er en av dem som ønsker deg en pizzaovn på gass uten å tømme lommeboken fullstendig så er denne for deg. Denne pizzaovnen fra WIlfa har en bred og god åpning som gjør det enkelt å legge inn og ta ut pizzaer. Ovnen når en steketemperatur på 470 til 500 grader og du har ferdig stekt pizza på under to minutter. Ovnen når steketemperaturen på 12 til 15 minutter og du regulerer varmen via gassregulatoren. Husk at gassbeholder ikke følger med.

Pizzaovnen fra Wilfa kommer med pizzastein som sørger for en herlig sprø bunn. Selve ovnen er 33 cm bred og passer til medium pizza. Du må regne med å snu og flytte på pizzen underveis siden steinen ikke roterer.

Wilfa pizzaovn på gass står stødig på fire ben som kan foldes inn for praktisk oppbevaring eller hvis du ønsker å ta med deg ovnen på hytta.

Rask oppvarming med gass
Enkel å bruke
Flott design
Kommer med pizzastein
Ekstra bred åpning
Pizzasteinen roterer ikke

5. Sage The Smart Oven- Beste mini pizzaovn

4,9 stjerner
Rask levering
Smart design

Trenger du en pizzaovn som lager perfekt pizza uten å ta så stor plass så er denne for deg. Med denne kan du steke ekte steinovnspizza hjemme hjemme på kun et par minutter. Denne pizzaovnen er elektrisk og har rask oppvarming og tar liten plass. Den passer godt inn på kjøkkenbenken og lager like smakfull pizza som i Napoli.

Sage pizzaovn omtales som smart ovn og har mange gode tilbakemeldinger. Den koster noen kroner, men skal vi tro anmeldelsene er den verdt hver krone. Fordelen med en egen pizzaovn er at den når mye høyere temperaturer enn en ordinær stekeovn, noe som gir en mer autentisk pizza opplevelse. Raskt går det også når ovnen først er blitt varm.

Temperatur på 400 grader
Stenovns pizza
Ferdig pizza på 2 minutter
Tar liten plass
Autentisk pizza som i Italia
Temperatur kun opp til 400 grader

Lag pizza som på restaurant

Pizzaovner er ikke lenger forbeholdt kun profesjonelle pizzeriaer, nå kan du lage pizza hjemme akkurat som på restaurant. Nettop derfor ønsket om en egen pizzaovn hjemme blitt større og større hos mange, og det er kanskje ikke så merkelig. Nordmenn spiser mye pizza gjennom et år og med en pizzaovn får du verdens beste pizza.

Det finnes en mengde pizza modeller å velge mellom og du får ovner på gass, strøm eller med vedfyring. Her er det viktig at du velger den ovnen som passer best for deg. Velger du pizzaovn med vedfyring eller gass må de brukes utendørs.

Vedfyrt pizzaovn gir pizzaen din den autentiske smaken og teksturen som du normalt finner i tradisjonelle italienske pizzeriaer. Pizzaovner kan varmes opp til høye temperaturer på kort tid, noe som gjør at pizzaen kan tilberedes på bare noen få minutter. Mange moderne pizzaovner kan også brukes til å lage andre retter som brød, grillet kjøtt og grønnsaker. Å ha en pizzaovn kan også gjøre matlaging til en morsom og sosial opplevelse når du inviterer venner og familie over for å lage pizza sammen.

Typer Pizzaovner

Det finnes flere ulike typer pizzaovner å velge mellom, både elektriske, vedfyrte og pizzaovn på gass. Hva som passer best hos deg er opp til hva du er mest fortrolig med. Du får også ovner som kan bygges inn eller som kan stå på et bord eller en benk. Pizzaovnene som er frittstående er for mange de mest praktiske, da man slipper å gjøre endringer i uterommet for å kunne ha glede av ovnen. Elektriske pizzaovner kan i de fleste tilfeller også brukes innendørds. Gass ovner og vedfyrte pizzaovner derimot må brukes ute, gjerne i et utekjøkken om du har.

Hva er en vedfyrt pizzaovn?

En vedfyrt pizzaovn er en type ovn som bruker treved eller kull som brensel for å nå svært høye temperaturer, vanligvis over 400°C. Disse ovnene er utformet for å etterligne de tradisjonelle italienske pizzaovnene som brukes i pizzeriaer rundt om i verden. Ved å bruke brensel av tre eller kull, gir disse ovnene en unik smak og tekstur til pizzaen som er vanskelig å oppnå med andre typer ovner.

Vedfyrte pizzaovner har vanligvis en steinovnsbase laget av keramisk materiale eller naturstein, som holder på varmen og gir jevn varmefordeling over hele overflaten. Pizzaen plasseres deretter direkte på steinovnen ved hjelp av en pizzaspade og blir raskt tilberedt på grunn av den intense varmen som genereres av brenselet.

Hva er en gassdrevet pizzaovn?

En gassdrevet pizzaovn er en type ovn som bruker gass som energikilde for å lage pizza. Disse ovnene bruker propan eller naturgass som brensel og er enklere å kontrollere med tanke på temperaturen i forhold til vedfyrte ovner. Gassdrevne pizzaovner er vanligvis laget for å stå ute og kan enten bygges inn i et utekjøkken eller stå på et bord eller en benk.

Gassdrevne pizzaovner kan oppnå ekstremt høye temperaturer, vanligvis opp til 500 grader. Denne høye temperaturen er ideell for å lage autentisk napolitansk pizza på kort tid.

Gassdrevne pizzaovner fungerer ved å bruke en gassbrenner eller brennkammer til å generere høy varme inne i ovnen. Denne varmen reflekteres deretter fra ovnens vegger og tak, og varmer opp pizzaen jevnt fra alle sider. Noen modeller har også en steinplate eller keramisk plate som absorberer og holder varmen, og gir en mer jevn varmefordeling.

Hva er en elektrisk pizzaovn?

En elektrisk pizzaovn er en type ovn som bruker elektrisitet som energikilde for å steke pizza. Disse ovnene er vanligvis kompakte og designet for bruk hjemme og er enkle å bruke. De er ideelle for hjemmebruk og krever minimalt med vedlikehold. Alt du trenger å gjøre er å koble ovnen til strøm, stille inn temperaturen og vente på at ovnen skal varme opp slik at du kan steke deilige og smakfulle pizzaer.

Elektriske pizzaovner fungerer ved å bruke elektrisk strøm til å generere varme, vanligvis gjennom varmeelementer eller infrarøde paneler. Disse elementene varmer opp luften inne i ovnen, og noen modeller har også steinplater for å etterligne den autentiske smaken og teksturen til steinovnspizza.

Bordmodell vs. Innbygd pizzaovn

Pizzaovner kommer både som bordmodeller og innebgyde modeller. Bordmodellene kan plasseres på kjøkkenbenken, og innebygde modeller kan bygges inn i et utekjøkken eller terrasser for en mer permanent løsning.

Dette bør du tenke på når du skal velge pizzaovn

  1. Budsjett: Sett et budsjett basert på hvor mye du er villig til å bruke på en pizzaovn.
  2. Plass: Vurder hvor mye plass du har tilgjengelig på kjøkkenet eller uteområdet for å bestemme om du trenger en bordmodell eller en innbygd ovn.
  3. Drivstofftype: Avgjør om du foretrekker en vedfyrt, gassdrevet eller elektrisk ovn basert på dine preferanser og tilgjengelige ressurser.
  4. Funksjoner: Vurder hvilke funksjoner som er viktige for deg, for eksempel temperaturkontroll, timer og størrelse på ovnen.

En pizzaovn er et fantastisk tillegg til ethvert hjem, og det er viktig å velge en modell som passer dine behov og preferanser. Ved å vurdere budsjett, plass, drivstofftype og funksjoner, kan du finne den perfekte pizzaovnen for å lage deilige hjemmelagde pizzaer og andre retter for deg selv, familien og venner.

Sjekk vår kjokkenutstyrside for mer produktinformasjon og anmeldelser.